Amanda M Nilsson

Kärleksförklaringen till min ettåring

Hej och välkommen till min blogg. Jag heter Amanda, är 24 år och bosatt i Uppsala. Jag är även mamma, förlovad och utbildad kommunikatör. I den här bloggen har jag tänkt att ge mina texter eget utrymme eftersom jag älskar att uttrycka mig kreativt i skrift. Ni får gärna läsa, men även reflektera, diskutera och kritisera. I det här första inlägget kommer jag publicera en text som jag redan har lagt upp på Facebook/instagram sedan tidigare.

Nu i februari fyllde nämligen mitt barn Elton ett år. Wow var min spontana känsla när jag vaknade upp den där söndagmorgonen femte februari. Tänk att min kille nu var ett år gammal och jag hade fått vara mamma i ett helt år. Mäktig känsla. Året som gått har varit en känslomässig kompott. En berg- och dalbana. En början på något nytt. Jag skrev en text om Elton i samband med hans födelsedag. Många ord svävade runt i huvudet på mig och jag hade svårt att få orden att bli till korrekta meningar. Men efter lite knep och knåp fick jag ett resultat. Läs nedan.

 

Elton, att bli din mamma är det bästa som har hänt mig. Helt plötsligt låg du där utanpå min mage, med tio fingrar och tio tår, alldeles perfekt. Jag var så rädd att jag skulle tappa greppet om dig men barnmorskan försökte lugna mig med orden "man tappar inte sitt barn". Det gjorde mig lite lugnare samtidigt som jag där och då förstod att jag nu kommer vara orolig (mer eller mindre) i resten av mitt liv.

Din ankomst skapade ett potpurri av känslor inom mig: kärlek, lycka, glädje men även rädsla och tvivel på hur jag som mamma ska kunna räcka till. Jag vill ju ge dig hela världen. Och lite till.

Just nu verkar jag i alla fall vara din största idol och du söker ständigt min uppmärksamhet. Och jag har aldrig tidigare velat ge min uppmärksamhet till någon lika mycket som jag vill ge den till dig. Speciellt idag när du fyller ett år. Det kommer dock komma en dag när du inser att jag inte alls är någon övermänsklig Gud, utan precis som du, bara 24 år äldre. Och när du gör det bli inte rädd. För det finns ingenting jag inte skulle göra för dig. Det är väl det som kallas för äkta kärlek.

Så grattis mitt älskade barn. Må du leva uti hundrade år.

 

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress